Instructies
4 personen
1 bosje witte asperges, zout
1
Schil de asperges. Doe ze in een kookpot met koud water en een snuif zout. Zet op het vuur en breng aan de kook.
2
Haal de kookpot van het vuur zodra het water kookt en laat de asperges 10 minuten verder garen.
boter
3
Smelt een klont boter in een kookpot.
1 ajuin, 1 Sjalotten
4
Pel en snipper de ui en de sjalot. In plaats van ui en sjalot, kun je ook alleen ui gebruiken. Stoof ze in de boter.
1 teentje Look, tijm, laurier
5
Kneus en pel de knoflook. Snijd de teen in stukken en stoof ook aan. Doe er tijm en laurier bij.
2 el currypoeder, 0,1 l witte wijn, 0,1 l visfumet
6
Kruid alles flink met currypoeder en laat even mee bakken. Bevochtig met witte wijn en visfumet. Een recept om zelf visfumet te maken, vind je hier. In plaats van wijn en visfumet, kun je ook alleen wijn gebruiken. Laat droogkoken.
500 g Farfalle
7
Kook de farfalle (of andere pasta) gaar in lichtgezouten water.
1 gerookte makreel
8
Verwijder het vel en de graten van de gerookte makreel en verdeel het vlees in stukken.
0,3 l Room, peper, zout
9
Doe de room bij de saus en kruid met peper en zout. Laat nog wat inkoken.
10
Haal de asperges uit het water en laat ze uitlekken op een schone keukenhanddoek. Snijd de asperges in gelijke stukken.
11
Zeef de saus. Roer er de asperges door.
0,5 limoenen, peper
12
Rasp de limoen. Breng de saus op smaak met de limoenzeste en een snuif peper.
1 bakje Waterkers
13