Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor tot 160 °C.
800 g stoofvlees, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 1 een klont boter, 2 ajuinen, 2 teentjes Look
2
Kruid het vlees met peper en zout. Laat een flinke klont boter smelten in een pan en kleur het vlees aan. Pel de ajuin en de look, snipper ze fijn en stoof ze mee aan in de boter naast het vlees.
4 stengel selder, 2 Wortels
3
Schil de wortelen en snijd ze in blokjes. Haal het vlees even uit de pot en stoof de wortelen aan in dezelfde pan. Spoel de selder, snijd hem in blokjes en stoof mee aan.
4 ansjovisfilets, 2 tl Tomatenpuree, 0,3 l rode wijn, 0,2 l Water, 0,3 l Tomaten passata, 1 snuifje chiliflakes, tijm, rozemarijn, 4 laurierblaadjes
4
Hak de ansjovis fijn en voeg hem samen met de tomatenpuree toe. Laat even bakken. Voeg vervolgens de rode wijn, het water, passata en een snuif chiliflakes toe. Leg het stuk gebakken vlees terug in de pan, doe er de kruiden bij en breng aan de kook. Zet een deksel op de pot en schuif de pot minstens 2u in de oven.
400 g griesmeel, 4 eieren, 1 snuifje zout, 1 scheutje olijfolie
5
Doe het griesmeel met de eieren, een snuif zout en een likje olijfolie in de keukenmachine en laat draaien met de deeghaak tot je een stevig deeg hebt. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het nog even rusten in de koelkast.
6
Breng een pot gezouten water aan de kook.
7
Haal het pastadeeg uit de koelkast. Verdeel het in kleinere stukken en haal ze door de pastamachine. Snijd het pastadeeg in lange repen van 1 cm. Kook de pasta tenslotte in enkele minuten gaar.
1 snuifje zout, 1 snuifje peper
8
Haal de pot met het vlees uit de oven. Trek de homp vlees in draden met een vork en meng het door de saus. Kruid eventueel wat bij met peper en zout.
120 g parmezaan
9