Instructies

4 personen
1

Breng een grote pot met water aan de kook.

300 g doperwten, 400 g tuinbonen
2

Dop eerst de tuinbonen en laat ze kort garen in het kokende water. Dop daarna de erwtjes en voeg ze ook toe aan het kokende water.

500 g penne
3

Schep de erwtjes en bonen na enkele minuten uit het water en laat ze afkoelen. Voeg een snuif zout toe aan de pot met water en kook er de pasta gaar in.

1 scheutje olijfolie, 50 g pijnboompitten
4

Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en rooster de pijnboompitten. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.

4 braadworsten, 1 snuifje korianderpoeder, 1 snuifje venkelpoeder
5

Duw kleine balletjes gehakt uit de braadworsten en kruid ze met koriander- en venkelpoeder.

1 een klontje boter
6

Vervang de olie in de wokpan door een klontje boter en bak er de gehaktballetjes in.

2 ajuinen, 1 teentje Look
7

Snijd de uien fijn. Pel de look en plet fijn. Laat meebakken met de balletjes.

8

Dop de tuinbonen dubbel door het vliesje eraf te halen.

100 g babyspinazie, peper, zout, 1 snuifje Bonenkruid
9

Doe de tuinbonen samen met de spinazie, de erwtjes en een snuif peper en zout in de wokpan. Je kan eventueel ook een beetje bonenkruid toevoegen.

6 el mascarpone, zout, peper
10

Voeg ook de pasta en de mascarpone toe. Meng alles goed onder elkaar en kruid af met nog een snuifje peper en zout.

Parmezaanse kaas
11

Serveer de pasta met enkele schilfers Parmezaanse kaas en wat geroosterde pijnboompitten.