Instructies

4 personen
3 courgettes
1

Snijd de courgettes in plakken en bak ze in flink wat olie goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

150 g spinazie
2

Kook de spinazie kort af in gezouten water en doe hem in een blender.

2 teentjes Look
3

Hak de look fijn en stoof hem samen met de courgetteplakjes aan in olie. Voeg er een beetje kookwater aan toe en plet alles. Laat garen op een zacht vuur.

400 g spaghetti
4

Kook de spaghetti net niet gaar in het gezouten water. Tip: Reken 2 minuten minder dan de kooktijd op de verpakking.

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren pasta (thumbnail)Volkoren pasta
Wist je dat...? Door volkoren pasta (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
5

Schep de helft van de courgettes bij de spinazie, voeg er een lepel kookwater aan toe en mix alles.

60 g boter
6

Voeg de boter toe aan de rest van de courgettes in de pan en roer tot de boter gesmolten is.

200 g Provolone kaas (piccante)
7

Rasp de kaas en hou even apart.

8

Schep de pasta in de pan en voeg er een soeplepel kookwater aan toe.

9

Laat de pasta verder garen in de pan terwijl je blijft roeren met een houten lepel.

10

Kruid met peper en zout en voeg de gemixte courgettes met spinazie toe.

11

Voeg eventueel nog wat extra kookwater toe en voeg de helft van de kaas toe.

1 takje Oregano (vers), 1 takje basilicum
12

Serveer met wat extra kaas en enkele takjes verse oregano en basilicum.