Instructies
4 personen
Voorbereiding (pastadeeg):
4 eieren, 400 g 00-bloem, 1 snuifje zout
1
Kluts de eieren onder de bloem en voeg er het zout aan toe.
2
Kneed tot een stevig deeg en laat minstens een uur rusten onder een handdoek.
Groentebereiding:
3
Breng een pot gezouten water aan de kook.
1.000 g tuinbonen
4
Kook de tuinbonen kort af. Dubbeldop de tuinbonen: verwijder eerst de peulen en dan de grijze vliesjes.
1 bosje groene asperges
5
Snijd de uiteindes van de fijne groene asperges fijn. Hou de tipjes van de asperges nog even apart.
2 ajuinen, 3 teentjes Look
6
Snijd de uien in fijne ringen en pel de teentjes look.
1 scheutje olijfolie, 1.000 g erwten
7
Zet een grote pan op het vuur en laat er een scheut olijfolie in heet worden. Stoof de ui en de look aan en voeg er de erwtjes aan toe. Laat het geheel even stoven.
8
Voeg het water toe aan de groenten en voeg er de fijngesneden asperges aan toe. Laat even stoven
9
Voeg de aspergepuntjes en de tuinbonen toe.
Pasta:
10
Strooi wat bloem op je werkvlak (best op een houten plank) en rol het pastadeeg dun uit.
11
Rol het pastavel op en snijd het in repen.
TIPwacht niet te lang met de pasta te koken, anders gaan ze snel aan elkaar kleven.
12
Strooi wat extra bloem over de pasta, schud hem even uit en kook hem in enkele minuten gaar in het gezouten water.
oregano, 1 snuifje chiliflakes
13
Snipper de oregano fijn en voeg hem toe, samen met de chiliflakes.
200 g pecorino
14
Schep de gare pasta bij de erwtjes, de tuinbonen en de asperges. Schep er een lepel kookwater van de pasta bij en rasp de helft van de kaas erbij.
15
Meng alles goed onder elkaar op het vuur, schud de pasta goed op en schep de pasta in borden.
16