Instructies
4 personen
1
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook.
4 venkelworsten, olijfolie
2
Duw het gehakt uit de venkelworsten, rol er kleine balletjes evan en bak deze in een pan met olie.
2 Sjalotten, 1 teentje Look
3
Versnipper de sjalotten. Schep het vlees uit de pan en giet er opnieuw wat olie in. Stoof de sjalotten aan en voeg er een geplet teentje look aan toe.
1 snuifje chiliflakes, tijm, rozemarijn
4
Breng de sjalotten op smaak met de chiliflakes, de tijm en rozemarijn.
500 g gnocchi sardi
5
Kook de gnocchi sardi zoals vermeld staat op de verpakking.
2 dopje saffraan, 40 g Tomatenpuree
6
Voeg de dopjes saffraan en tomatenpuree toe aan de sjalotten en laat mee bakken.
7
Schep de balletjes bij de groenten in de pan.
0,2 l witte wijn, 1 blik Tomatenblokjes
8
Giet er de witte wijn bij, laat hem even inkoken en voeg er het blik gepelde tomaten aan toe.
zout
9
Breng de saus op een zacht vuurtje en laat ze even rustig pruttelen tot de pasta gaar is. Werk af met een snuifje zout.
10
Giet de pasta af wanneer hij gaar is en meng hem onder de tomatensaus. Voeg er wat vocht van de pasta aan toe om het geheel te laten blinken.
basilicumblaadjes, 100 g Parmezaanse kaas
11