Instructies
4 personen
olijfolie
1
Verwarm een scheut olijfolie in een hoge pan.
2
Breng water aan de kook in een grote kookpot.
600 g kippendijen, peper, zout
3
Snijd het kippenvlees in stukken. Kruid met peper en zout. Bak in de olie.
150 g pancetta
4
Snijd de pancetta in blokjes. Bak ze samen met de kip. Haal al het vlees uit de pan en houd apart.
TIPIn plaats van pancetta kun je ook gezouten spek gebruiken.
2 ajuinen, 2 teentjes Look
5
Pel en snipper de uien. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes.
6
Bak de uien en look in de pan waarin je de kip gebakken hebt.
paprikapoeder, gedroogde oregano, Salie, 40 g Tomatenpuree
7
Doe er de kip en pancetta weer bij. Kruid met paprikapoeder, oregano en salie. Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken.
400 g boerenkolen
8
Haal de bladeren van de boerenkool. Verwijder de nerven en scheur de bladeren in stukken. Kook ze 4 minuten in het water.
1 scheutje witte wijn
9
Giet de boerenkool af en doe ze bij de kip. Blus met een scheutje witte wijn.
400 g penne
10
Kook de pasta gaar in lichtgezouten water.
400 g Tomatenblokjes, 0,2 l Room
11
Doe de tomatenblokjes bij de kip. Giet er de room bij en kruid de saus bij met peper en zout. Laat wat inkoken.
12
Giet de pasta af.
150 g Parmezaanse kaas
13