Instructies
4 personen
1
Breng een pot met gezouten water aan de kook voor de pasta.
800 g gemengd gehakt, 1 eigeel
2
Doe het gehakt in de mengkom van de keukenmachine en voeg een eigeel toe.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, 2 tl Truffelpasta
3
Snipper de sjalot zeer fijn en plet een klein teentje look. Doe ze bij het gehakt. Voeg ook de truffelpasta toe. Laat de keukenmachine alles goed mengen.
50 g paneermeel, peper, zout
4
Doe terwijl de keukenmachine draait het paneermeel erbij. Kruid het gemengde gehakt tenslotte nog af met flink wat peper en zout.
olijfolie
5
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes goudbruin.
500 g pasta
6
Kook de pasta gaar.
200 g shiitake, boter
7
Snijd de steeltjes van de shiitakes eraf en snijd ze daarna in reepjes. Smelt een klont boter in je grootste kookpot. Stoof de paddenstoelen aan.
0,5 groene kolen
8
Verwijder de buitenste bladeren van de groene kool en halveer hem. Snijd het witte stuk merg eruit en snipper de kool verder fijn. Stoof mee aan.
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
9
Snipper ook de sjalotten fijn en plet de tenen look. Doe ze samen met een scheut water bij de andere groenten en zet het deksel op de pot. Zet het vuur ietsje lager.
150 g Parmezaanse kaas, peper, zout, nootmuskaat
10
Rasp ondertussen de parmezaan fijn en doe de balletjes bij de groenten. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
11
Schep een pollepel van het kookvocht bij de groenten en giet daarna de pasta af. Roer de pasta samen met de geraspte kaas onder de groenten totdat alles onder een laagje smeuïge saus zit.
12