Instructies
4 personen
1
Breng water aan de kook met een beetje zout.
250 g spinazie
2
Maak de spinazie schoon.
olijfolie
3
Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Stoof er de helft van de spinazie in.
1 teentje Look, peper, zout
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen fijn en plet met een mes. Doe de pulp bij de spinazie en kruid met peper en zout.
250 g geitenkaas, 150 g ricotta
5
Doe de gestoofde spinazie in een maatbeker met een pollepel water. Voeg er de ricotta en de geitenkaas aan toe en mix met een staafmixer tot een glad mengsel. Kruid met een snufje zout en flink wat peper.
TIPJe kunt de spinazie vervangen door wat zongedroogde tomaten voor een eenvoudige pastasaus.
400 g spaghetti
6
Kook de spaghetti gaar in het gezouten water.
7
Verwarm een scheut olijfolie in de pan.
1 ajuin
8
Pel de ui en snijd hem in dunne slierten. Stoof de ui in de olie.
handvol pijnboompitten
9
Doe er de pijnboompitten bij en laat even mee roosteren.
10
Giet de pasta af en doe hem bij de uien en pijnboompitten. Roer er een pollepel kookvocht van de pasta, de saus en de rest van de spinazie door. De warme saus laat de blaadjes garen. Breng op smaak met peper en zout.
250 g gerookte zalm
11
Scheur de gerookte zalm in stukken.
12