Instructies
4 personen
De pasta met aubergines
zout
1
Breng in een grote kookpot water met een snuifje zout aan de kook.
500 g penne
2
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente.
3 aubergine
3
Schil de aubergines en snijd ze in blokjes.
olijfolie
4
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan en bak de aubergineblokjes. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
3 Sjalotten, 2 teentjes Look
5
Pel en snipper de sjalotten. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet met een mes. Stoof de sjalotten en de look aan in een scheutje olijfolie.
200 g salami
6
Snijd de salami in reepjes en doe ze bij de sjalotten.
rozemarijn
7
Rits de blaadjes van de rozemarijn en snipper ze fijn. Doe ze ook bij de sjalotten.
2 tl Tomatenpuree
8
Voeg er de tomatenpuree aan toe en laat even mee bakken.
peper
9
Kruid de aubergines met peper en zout en doe ze ook in de pan. Meng er de gekookte pasta door en roer 1 tot 1,5 pollepels van het kookvocht door de saus.
250 g kerstomaten
10
Halveer de kerstomaten en doe ze bij de saus.
100 g ricotta, handvol Rucola
11
Verdeel de pasta over borden en brokkel er gezouten ricotta over. Werk af met een toef rucola.
TIPGezouten ricotta is harder dan de gewone soort en je kunt hem gemakkelijk verbrokken. In plaats van ricotta kan je ook pecorino gebruiken.