Instructies
4 personen
zout, azijn
1
Breng een kookpot met gezouten water aan de kook. Zet ook een andere kookpot met water en azijn op het vuur.
1.000 g witte asperges
2
Schil de asperges met een dunschiller. Houd elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondom rond. Druk niet te hard op het mesje, en rits de schil er in fijne slierten van af.
3
Breek vervolgens het houterige ‘kontje’ van de asperges af en snijd de asperges verder in stukken.
1 klont boter
4
Zet een pan met een klont boter en olijfolie op het vuur.
400 g spaghetti
5
Kook de pasta gaar in de kookpot met gezouten water.
peper, zout
6
Stoof de asperges aan in de hete vetstof en kruid ze met peper en zout.
100 g Parmezaanse kaas
7
Rasp de Parmezaanse kaas.
4 eieren
8
Pocheer de eieren in de kookpot met water en azijn.
1 klont boter, 1 flinke snuif nootmuskaat, peper, zout
9
Voeg extra boter toe aan de asperges, gevolgd door een soeplepel van het kookvocht van de pasta en de geraspte Parmezaanse kaas. Breng de asperges verder op smaak met een flinke snuif nootmuskaat, peper en zout.
10
Doe de pasta erbij als hij gaar is met wat extra kookvocht van de pasta.
0,5 bosjes krulpeterselie
11
Hak de peterselie fijn en voeg deze toe aan de pasta met asperges.
peper, zout
12