Instructies
4 personen
zout
1
Breng een ruime pot gezouten water aan de kook.
1 bosje asperges
2
Schil de asperges met een dunschiller. Houd elke asperge vast bij de kop en schil van boven naar onder, rondomrond. Druk niet te hard op het mesje en rits de schil er in fijne slierten af. Breek vervolgens het kontje van de asperges af. (Dan zal je ook meteen merken of ze zorgvuldig geschild zijn.) Bewaar de aspergeschillen in een kommetje.
TIPGooi de aspergeschillen nooit weg! Verwerk ze later in een ander gerecht zoals een risotto of een aspergesoep.
3
Snijd de asperges in 4 gelijke stukken en kook ze net gaar.
boter
4
Laat een sautoire warm worden op het vuur. Laat er een klont boter in smelten.
300 g spinazie, 2 teentjes Look
5
Kuis en was de spinazie. Pel en snijd de look fijn. Stoof samen met de spinazie aan in de hete vetstof. Houd enkele blaadjes spinazie bij om later als garnituur te gebruiken.
peper, zout, 1 snuifje nootmuskaat
6
Kruid de stovende spinazie met peper, zout en een snuifje nootmuskaat.
200 g geitenkaas
7
Doe de verse geitenkaas in de blender samen met de gestoofde spinazie.
500 g rigatoni
8
Haal de asperges uit het kookwater en hou ze even apart. Kook de pasta zoals vermeld staat op de verpakking in hetzelfde kookwater als de asperges.
9
Voeg een soeplepel kookvocht van de pasta toe aan de blender en mix het geheel tot een gladde saus.
boter
10
Laat een klont boter heet worden in dezelfde sautoire. De boter mag wat gebruind zijn. Bak er de asperges in aan. Als de asperges wat gebruind zijn, mogen ze verder bakken op een laag vuurtje.
400 g gerookte zalm
11
Versnipper enkele sneetjes gerookte zalm.
peper, zout
12
Verhoog opnieuw het vuur onder de asperges en kruid met peper en zout. Haal de gare pasta uit het water.
13
Doe de pasta bij de asperges in de pan en voeg er een soeplepel kookvocht aan toe. Doe er de gladde saus uit de blender bij, meng onder de pasta en asperges en laat kort inkoken.
verse basilicum, 1 olijfolie
14