Instructies

4 personen
1 een klont boter, 400 g gerookt spek, 400 g spaghetti
1

Breng een pot gezouten water aan de kook en zet de pasta erin. Laat een klontje boter smelten in een diepe pan. Snijd het spek in blokjes en bak het in de boter.

2 stengels prei, 5 eierdooiers, 200 g Parmezaanse kaas, 1 snuifje peper
2

Snijd de prei fijn en spoel hem in koud water. Doe de dooiers in een kom en roer ze door elkaar. Rasp de kaas erbij, meng alles goed onder elkaar en kruid met flink wat zwarte peper.

1 een klont boter
3

Schep het spek uit de pan en hou het even apart. Giet het vet weg en laat wat extra boter smelten in de pan.

1 ajuin, 1 teentje Look
4

Pel de ui en de look en snipper de ui fijn. Stoof de ui aan in de boter en rasp de look erbij. Voeg de prei eraan toe en stoof hem even aan. Voeg daarna het spek eraan toe.

5

Voeg de pasta, twee soeplepels kookvocht en de saus gemaakt van dooiers toe aan het spek en de prei. Meng alles goed onder elkaar. Kruid de pasta met wat extra peper en zout en serveer.