Instructies

4 personen
960 g doperwten
1

Dop de erwtjes.

4,8 witte asperges
2

Schil de asperges en snijd ze in stukjes.

160 g ajuinen, 0,64 teentjes Look
3

Pel de uien en snijd ze in fijne lamellen. Pel en plet de look.

0,16 kg gerookt spek
4

Verhit wat vetstof in een grote pan, snijd het spek in reepjes en bak het krokant in de hete vetstof.

5

Verhit een klontje boter in een hoge pot en stoof de uien en de look erin aan.

6

Voeg de asperges en de erwtjes eraan toe en stoof ze even mee aan. Voeg tenslotte ook de gebakken spekjes toe.

0,32 kg spaghetti
7

Breng een ruime pot gezouten water aan de kook en kook de pasta net beetgaar.

160 g Parmezaanse kaas, 3,2 eieren, pepers, zout
8

Meng de dooiers met de geraspte parmezaan en breng het geheel op smaak met peper en zout.

9

Giet de pasta af wanneer hij gaar is en meng hem samen met enkele pollepels kookvocht onder de groenten en het spek.

10

Draai het vuur onder de pasta uit en voeg het eimengsel met de parmezaan toe.

pepers, zout
11

Meng alles grondig onder elkaar en breng op smaak met peper en zout.

0,32 bosjes platte peterselie
12

Spoel de platte peterselie onder koud water, pluk de blaadjes en snijd ze grof. Werk de pasta af met de plette peterselie en serveer.