Instructies
4 personen
Pasta alle vongole
1
Zet een ruime pot water op het vuur, om straks de pasta te koken.
3 Sjalotten, 2 teentjes Look
2
Snipper de sjalotten in fijne stukjes en plet de look. Verzamel alles in een kommetje, en zet opzij.
1 bosje peterselie
3
Hak de peterselie fijn, en zet ze ook aan de kant.
1.000 g venusschelpen, zout
4
Spoel de venusschelpen drie tot vier keer in gezouten water. In de schelpjes mag geen zand meer achterblijven!
500 g spaghetti
5
Kook de pasta al dente in licht gezouten water (volgens de aangegeven kooktijd). De venusschelpjes smaken van nature al wat zout.
olijfolie
6
Verhit een finke bodem olijfolie in een ruime kookpot. Stoof de stukjes sjalot en de geplette look heel even in de olie. Giet de venusschelpen in de pot, plaats er het deksel op en laat deze enkele minuten garen. Controleer af en toe even.
peper
7