Instructies

4 personen
1

Breng een pot gezouten water aan de kook.

8 tomaten
2

Emondeer de tomaten.

200 g chorizo
3

Snij de chorizo in schijfjes en bak ze in olie.

4

Schep de chorizo uit de olie en hou even apart.

5

Gebruik een deel van de olie om de rest van de ingrediënten in de stoven.

2 uien
6

Snij de uien in blokjes en stoof ze aan in de olie.

2 teentjes Look
7

Plet de look en voeg hem toe.

1 snuifje chiliflakes
8

Voeg de chiliflakes toe.

9

Pel de tomaten, haal de pitjes eruit en snij de helft van de tomatenpartjes grof.

10

Voeg ze toe aan de uien en de look.

11

Snij de rest van de tomaten in blokjes en hou ze apart om de pasta mee af te werken.

400 g penne
12

Kook de pasta gaar.

1 el Tomatenpuree
13

Voeg de tomatenpuree toe aan de tomatencompote en laat even stoven.

0,05 l wodka
14

Voeg de vodka toe en flambeer.

0,2 l Room, 2 el mascarpone
15

Blus met de room en de mascarpone.

1 snuifje gedroogde oregano
16

Kruid met gedroogde oregano en een snuif zout.

17

Voeg de chorizo weer toe.

18

Meng de gare pasta onder de saus en schep er een lepel kookwater bij.

1 snuifje gedroogde oregano, 100 g Manchego
19

Werk af met verse oregano, tomatenblokjes, een beetje chorizo-olie en geschaafde Manchego.