Instructies

4 personen

De parfait

3 blaadjes gelatine
1

Week de gelatine in koud water.

2 dl Room, 1 vanillestok
2

Verwarm de room op het vuur. Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de room.

3 eierdooiers, 150 g kristalsuiker
3

Klop de eierdooiers en de suiker in de keukenmachine tot ruban.

2 el oploskoffie
4

Haal de peul uit de warme room. Knijp de gelatine uit en los de geweekte blaadjes op in de room. Doe er de oploskoffie bij.

500 g mascarpone
5

Meng de room met de ruban in de keukenmachine. Klop er de mascarpone door met een garde.

6

Doe de parfait in de vorm. Leg er een vel huishoudfolie op. Druk de folie voorzichtig tot tegen de parfait.

TIPOm de parfait gemakkelijker uit de vorm te halen, kun je een stuk plasticfolie in de vorm leggen. Je kunt het ijs er dan gemakkelijk uithalen.
7

Laat opstijven in de diepvriezer. Zorg dat de parfait mooi recht staat.

De ganache

0,1 l Room, 50 g boter
8

Verwarm de room met de boter in een steelpan.

200 g Chocolade
9

Breek de chocolade in stukken. Giet er de room op en laat smelten.

Afwerken en serveren

150 g orangettes
10

Hak de orangettes fijn.

11

Neem de parfait uit de diepvriezer en haal hem uit de vorm. Zet even terug in de diepvriezer om nog wat op te stijven.

12

Giet de ganache over de bevroren parfait. Smeer de ganache uit over de randen. Strooi er wat fijngehakte orangettes over.

13

Zet alles eventueel nog even in de diepvriezer of serveer meteen.