keyboard_arrow_down
Instructies
Bekijk ingrediënten
4 personen
remove
add
3 uien, 4 stengels selder, 4 teentjes Look
1
Snijd de uien, de selder en de look grof en stoof ze aan in olie.
5 rode paprika's, 1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn, dragon en laurier)
2
Snijd de paprika’s in grove stukken, verwijder de zaadjes en laat ze meestoven met de rest van de groenten. Voeg de kruidentuil toe.
150 g chorizo (pikante )
3
Snijd de chorizo fijn en bak hem in olijfolie.
200 g fregola sarda
4
Kook de fregola sarda gaar in gezouten water.
2 el paprikapuree, 1 el Harissa (zachte), 1 snuifje paprikapoeder
5
Schep de paprikapasta en de harissa bij de groenten en voeg er een snuif paprikapoeder aan toe.
6
Giet de gebakken chorizo af en vang de olie op.
3 l Kippenbouillon
7
Giet de bouillon bij de groenten en breng de soep aan de kook.
400 g gemengd gehakt, 50 g paneermeel, 1 eierdooier
8
Doe het gehakt met het paneermeel, de dooier en de gebakken chorizo in een kom en meng alles. Rol balletjes van het gehakt.
9
Spoel de gare fregola sarda onder koud water.
0,1 l Room, 1 potje kruidenkaas (van 150 gr)
10
Haal de kruidentuil uit de soep, voeg er de room en de kruidenkaas aan toe en mix ze door.
11
Duw de soep door een zeef, breng ze weer aan de kook en voeg er de balletjes aan toe.
12
Laat de soep nog even doorkoken en breng ze op smaak met een snuif zout.
dragon
13
Schep wat fregola sarda in een kommetje en schenk er de hete soep over. Werk af met fijngesneden dragon en enkele druppels chorizo-olie.
expand_less
expand_more