Instructies

4 personen

De panna cotta

Water, 2 blaadjes gelatine
1

Vul een beker met koud water en week er de gelatineblaadjes in.

2 dl Room, 2 dl melk
2

Schenk de juiste hoeveelheid room en melk in een pan en breng het mengsel rustig aan de kook.

1 vanillestok
3

Voeg de zaadjes en de peul van de vanillestok toe.

150 g witte chocolade
4

Breek of snijd de witte chocolade in stukjes en doe ze in het melk-roommengsel. Roer zorgvuldig met de garde tot de chocolade opgelost is.

5

Knijp de geweekte gelatine uit en los de soepele blaadjes op in de hete room met melk en chocolade. Het mengsel hoeft niet te koken!

6

Giet het hete mengsel voor panna cotta in een maatbeker

7

Klassieke panna cottavormpjes zijn potjes van licht metaal. Zet ze op een schaaltje en verdeel het gekookte mengsel over de vormpjes.

8

Verhuis de schaal naar de koelkast. Geef het roomdessert minstens 1 uur de tijd om op te stijven.

De amandelcrumble

9

Verwarm de oven voor op 175°C.

50 g boter, 50 g amandelpoeder, 50 g bloem, 50 g kristalsuiker
10

Weeg alle ingrediënten zorgvuldig af en meng alles onder elkaar met je handen tot je een kruimelig deeg krijgt.

11

Verdeel de crumble over de ovenplaat en bak gedurende 25 minuten op 175°C. Roer af en toe om.

De gebakken perziken

4 perziken
12

Snijd de perziken in stukken. Je hoeft ze niet te schillen.

boter, 2 el honing
13

Verwarm een klont boter in een pan en voeg de stukken perzik toe. Doe er de honing bij en laat kort bakken.

De afwerking

14

Haal de panna cotta uit de vormpjes.

TIPDompel de potjes kort in heet water om de panna cotta makkelijk los te krijgen.
15

Serveer de panna cotta met een paar stukjes gebakken perzik. Werk af met de amandelcrumble en wat extra witte chocoladeschilfers. Smakelijk!