Instructies
4 personen
2 blaadjes gelatine, 200 g Room, 1 vanillestokje
1
Laat de gelatineblaadjes voor de panna cotta weken in koud water. Breng de room met de zaadjes van de vanillestok aan de kook.
200 g platte kaas, 80 g bloemsuiker, 0,5 limoenen (De zestes en het sap)
2
Weeg de plattekaas af en voeg er de bloemsuiker, wat limoenzeste en het limoensap aan toe.
3
Los de blaadjes gelatine op in de warme room en meng de room onder de plattekaas.
1 bakje framboos, 100 g suiker, 0,5 limoenen (Het sap)
4
Doe de diepvriesframbozen met de suiker en het sap van de limoen in een steelpan en breng alles aan de kook.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
2 blaadjes gelatine
5
Laat de gelatineblaadjes voor de frambozenmousse weken in koud water.
6
Schenk het beslag van de panna cotta in glazen of potjes en laat opstijven in de koelkast.
2 eiwitten
7
Klop de eiwitten stijf.
250 g mascarpone
8
Roer de mascarpone los in een kom.
9
Zet de mixer in de warme frambozen en duw alles door een zeef.
10
Hou een vierde van de coulis apart om het dessert mee af te werken en laat in de rest van de coulis de andere gelatineblaadjes oplossen.
11
Roer de coulis met gelatine onder de mascarpone. Spatel daarna de eiwitten eronder.
12
Schep het beslag in een spuitzak met een gekartelde spuitmond en laat de mousse opstijven in de koelkast.
4 spritskoeken
13
Verkruimel de koekjes in de vijzel.
14
Verdeel over elk potje panna cotta enkele frambozen en lepel er wat coulis over.
15
Spuit een flinke dot frambozenmousse op de frambozen en lepel er nog wat coulis over.
Munt
16