Instructies

4 personen

De salade van rode biet

1 fles rode wijn, 0,75 l Water, 0,15 l Rode wijnazijn, 2 Steranijs, laurier, tijm, zout, 1 el roze peper
1

Breng de rode wijn met het water en de rode wijnazijn aan de kook. Doe er de steranijs, laurier, tijm en zout bij. Kneus de roze peper en doe het ook bij het kookvocht.

4 Rode bieten
2

Was de bieten en kook ze ongeveer 45 minuten in de marinade. Maak intussen de panna cotta klaar.

3

Laat de bieten volledig afkoelen in het kookvocht.

2 Sjalotten, handvol augurk, 1 bosje peterselie
4

Pel en snipper de sjalotten. Snijd de augurken fijn. Snipper de peterselie. Meng de sjalotten met de augurken en de peterselie.

2 tl kappertjes, 1 scheutje tabasco, 1 scheutje Worcestershire saus, frambozenazijn, olijfolie
5

Schil de afgekoelde rode bieten en snijd ze in blokjes. Doe ze bij de rest van de groenten. Voeg er de kappertjes aan toe en breng op smaak met tabasco, Worcestershiresaus, een scheutje frambozenazijn en een likje olijfolie. Schep alles goed door elkaar tot een frisse salsa.

De panna cotta

4 blaadjes gelatine
6

Week de gelatine in koud water.  Je kan ook Agar agar gebruiken als vegetarisch alternatief.  Los de Agar agar op in de koude room.

0,1 l Room
7

Verwarm de room in een steelpan op het vuur.

200 g geitenkaas, 0,1 l Yoghurt, 1 tl mierikswortel pasta, pepers, zout
8

Meng de geitenkaas met de yoghurt en de mierikswortelpasta. Kruid met peper en zout.

9

Los de geweekte gelatine op in de warme room.  Voeg de warme room toe aan het geitenkaasmengsel.   Giet het mengsel in vormpjes en laat 1 tot 1,5 uur opstijven in de koelkast.

Afwerken en serveren

10

Breng water aan de kook. Dompel de vormpjes even in het hete water zodat de panna cotta gemakkelijk loskomt. Stort de panna cotta’s uit op borden.

1 bosje Waterkers, olijfolie, 6 Walnoten
11

Hak de walnoten grof. Serveer de panna cotta met de salade van rode biet. Leg er enkele plukken waterkers bij. Werk af met verkruimelde walnoten en een likje olijfolie.