Instructies

4 personen
2 Sjalotten, 2 teentjes Look
1

Snipper de sjalotten en de look fijn.

800 g palingen (gekuist), 1 boter
2

Snijd de paling in stukken, kruid met peper en zout en stoof de stukken aan in boter.

2 Sjalotten, 2 teentjes Look, 1 Kruidentuiltje (van tijm, rozemarijn, laurier, salie en zurkel)
3

Voeg de sjalotten, de look en de kruidentuil toe en laat even meestoven.

0,2 l witte wijn, 0,2 l Noilly Prat
4

Voeg de witte wijn en de Noilly Prat toe en breng het geheel aan de kook.

5

Zet een deksel op de pot en laat de paling 20 minuten zachtjes garen.

100 g spinazie, 1 takje Marjolein, 1 takje Munt, 1 takje citroenmelisse, 1 takje dragon, 0,5 bosjes kervel, 1 bosje krulpeterselie
6

Breng een grote pot water met bicarbonaat aan de kook, pluk alle groene kruiden en de spinazie en kook ze enkele minuten in het gezouten water.

7

Pluk wat zuring, kervel, peterselie, citroenmelisse, basilicum en dragon en doe alles in een kom.

8

Schep de groene kruiden uit het water, doe alles in de blender en mix de kruiden fijn.

9

Schep de gare paling uit de saus en hou de stukken even apart.

10

Haal de kruidentuil uit de pot en doe ze weg.

1 boter
11

Giet de saus bij de groene kruiden, voeg er een klont boter en peper en zout aan toe en mix alles nog eens.

Zuurdesembrood
12

Snijd het brood in plakken en smeer er wat boter op.

13

Giet de saus bij de stukken paling en geef het geheel nog wat extra warmte.

14

Schep wat paling in het groen in een diep bord en leg er wat van het kruidenslaatje op. Serveer met brood.