Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor tot 180°C.

0,4 snuifjes kippenkruiden, paprikapoeder, 4 kippenbouten, peper
2

Snijd de kippenbillen in twee en wrijf ze in met flink wat olijfolie. Breng ze op smaak met een draai van de pepermolen, kippenkruiden en paprikapoeder.

0,4 een klontje boter
3

Laat een flinke klont boter smelten in een grote stoofpot en bak er de stukken kip in aan.

0,8 venkels
4

Snijd de venkel in twee en verwijder de harde kern. Snijd de groente vervolgens in grote stukken.

0,8 rode uien, 0,8 courgettes, 1,6 Wortels
5

Snijd de courgette en de wortelen ook in grote stukken. Pel de uien en snijd ze grof.

6

Haal de kippenbillen uit de pot en hou ze even apart.

0,4 scheutjes olijfolie, 1,2 teentjes Look
7

Laat een flinke scheut olijfolie heet worden en stoof de uien samen met de geplette look erin aan.

8 g gember
8

Snijd de gember in fijne reepjes. Voeg ze samen met de venkel, de wortel en de courgette toe en laat even meestoven.

1,6 tomaten, 0,4 blikje Tomatenpuree, 0,4 scheutjes witte wijn, 0,4 l Tomaten passata
9

Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd de tomaten in blokjes. Voeg ze toe aan de groenten en laat even aanstoven. Voeg de tomatenpuree toe en laat even meebakken. Blus het geheel met de witte wijn en de passata.

tijm, 0,8 blaadjes laurier, paprikapoeder
10

Voeg de tijm, de laurier en een snuif paprikapoeder eraan toe en leg de kippenbillen er opnieuw bij.

80 g olijven, 0,8 blikje Kikkererwten
11

Giet de kikkererwten door een zeef en voeg ze samen met de olijven toe aan de stoofpot.

12

Schuif de pot 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

200 g parelcouscous
13

Kook intussen de parelcouscous gaar in gezouten water. Volg de instructies op de verpakking.

40 g pijnboompitten
14

Verhit een pan op een matig vuur. Gooi er de pijnboompitten in en rooster ze goudbruin. Laat ze afkoelen op keukenpapier.

tijm, oregano, koriander
15

Pluk voor de kruidencoulis de blaadjes van de koriander, de oregano en de tijm en snijd ze fijn.

komijnpoeder, paprikapoeder, 0,4 scheutjes olijfolie, 0,2 limoenen, grof zout
16

Meng de kruiden en de pijnboompitten met een koffielepel komijn, een koffielepel paprikapoeder, een scheutje olijfolie en het sap van een limoen. Breng op smaak met wat grof zout.

17

Haal de stoofpot uit de oven wanneer de kip gaar is en haal de laurierblaadjes eruit. Serveer met de parelcouscous en werk het geheel af met de groene kruidenmengeling.