Instructies
4 personen
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
1 snuifje zout, 1 flinke snuif garam masala, tijm, 2 blaadjes laurier, rozemarijn, 2 Steranijs, 0,4 l Water
2
Breng het water met een snuif zout, garam masala, tijm, laurier, rozemarijn en steranijs aan de kook.
2 Sjalotten
3
Pel de sjalotten en snijd ze in blokjes.
200 g rode linzen
4
Spoel de linzen in koud water.
5
Zet een pan met een scheut olie op het vuur. Stoof de sjalotten aan in de olie en voeg de gespoelde linzen toe.
2 teentjes Look
6
Pel en plet de look en stoof mee aan. Kruid met zout.
7
Schep de gestoofde linzen in een ovenschaal.
2 aubergine
8
Laat een nieuwe scheut olie heet worden in de pan. Schil de aubergines, snijd ze in grote stukken en bak ze in de hete olie.
9
Giet de bouillon door een zeef bij de linzen.
3 tomaten
10
Snijd de tomaten in kwartjes en leg ze tussen de linzen.
200 g feta, 100 g panko, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje cayennepeper
11
Verbrokkel de feta in een kommetje en meng er de panko onder. Voeg een scheutje olijfolie en een snuif cayennepeper toe en meng alles goed onder elkaar.
12
Schep de gebakken aubergines bij de linzen in de ovenschaal.
tijm
13
Snipper wat tijm fijn en strooi hem over de aubergines.
14
Verdeel de panko-fetamengeling erover en zet de ovenschotel 25 minuten in de oven.
1 bosje Rucola, 1 scheutje balsamico
15
Was de rucola en laat hem uitlekken. Breng de salade op smaak met een scheutje olijfolie, wat balsamico, peper en zout.
4 pitabroodjes
16