Instructies

4 personen
500 g raapstelen
1

Spoel de raapstelen en laat ze uitlekken.

2 teentjes Look
2

Snijd de look en het meeste van de raapstelen fijn en stoof ze aan in olijfolie. Kruid met peper en zout en voeg er een scheut water aan toe.

400 g Orecchiette
3

Kook de orecchiette in gezouten water.

100 g ricotta, 100 g pecorino
4

Schep de gestoofde raapstelen in de blender, voeg er een lepel kookwater van de orecchiette, de ricotta en de pecorino aan toe en mix alles.

1 pakje broccolini
5

Snijd de steeltjes van de broccolini in stukken.

2 uien, 2 teentjes Look, 2 chilipeper
6

Snijd de uien, de look en de chilipepers fijn en stoof ze aan in olie.

7

Voeg er de steeltjes van de broccolini aan toe en laat ze meestoven.

8

Giet de orecchiette in de pan en voeg de roosjes van de broccolini toe. Schep er een lepel kookwater van de pasta bij en kruid het geheel met peper en zout.

9

Meng de saus onder de orecchiette en breng het geheel aan de kook.

10

Schud de pasta af en toe op en voeg indien nodig wat extra kookwater toe. Laat de orecchiette langzaam verder garen in de pan.

raapstelen, 0,5 citroenen (De zestes)
11

Schep de pasta in een bord en werk af met blaadjes van de raapstelen, wat extra kaas en geraspte citroenschil.