Instructies
4 personen
400 g Vastkokende aardappelen
1
Spoel de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.
1 rode ui, 1 een flinke scheut appelazijn
2
Pel de rode ui en snijd ze in ringen. Doe de ringen in een kom en sprenkel er wat appelazijn over. Laat de ui even marineren.
3
Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.
4 augurken, 2 el kappertjes
4
Snijd de augurken in kleine blokjes en schep ze bij de uiringen. Schep er ook de kappertjes bij.
1 scheutje olijfolie, dille, dragon
5
Pel de aardappelen, snijd ze in schijfjes en doe ze in de kom met de ui. Sprenkel er wat olijfolie en wat grof zout over. Kruid met wat peper. Snipper wat dille en dragon fijn en voeg de groene kruiden eraan toe.
1 el graanmosterd, 1 el mosterd, 3 el honing, 1 scheutje appelazijn, 1 scheutje olijfolie, 0,1 l arachideolie, 3 el Yoghurt
6
Nu maken we de vinaigrette in een aparte kom. Meng de mosterd met de honing en de appelazijn en roer er een goede scheut olijfolie onder. Voeg er nog wat arachideolie al roerend aan toe, tot je een gebonden vinaigrette hebt. Kruid de vinaigrette met peper en zout en meng de yoghurt eronder. Snipper nog wat dille fijn en meng hem onder de vinaigrette.
7
Meng alle ingrediënten van de aardappelsalade goed onder elkaar en kruid met peper en zout.
1 bosje Waterkers, 6 haringfilets
8