Instructies
4 personen
8 ajuinen
1
Pel de uien. Gebruik de mandoline om ze fijn te raspen.
arachideolie
2
Verhit een scheut arachideolie in een wokpan en bak er de uiringen in.
2 teentjes Look
3
Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet met een mes. Doe de lookpulp bij de uien.
1 rode chilipeper
4
Snijd de rode chilipeper overlangs in twee en verwijder de gevaarlijk pittige zaadjes. Snijd de helft van de chilipeper fijn en laat mee aanstoven.
40 g gember
5
Schil de gember. Rasp het stukje knol bij de uien.
40 g eekhoorntjesbrood, 2 l Water
6
Doe het gedroogde eekhoorntjesbrood in een pot met heet water. Laat de paddenstoelen even weken terwijl ze al hun smaak afgeven aan het water. Dit is de basis voor onze bouillon.
25 g shiitake
7
Maak de shiitakes schoon, verwijder de steeltjes en snijd ze in stukken.
8
Zeef de bouillon met gedroogd eekhoorntjesbrood. Hou de cèpes eventueel bij voor een volgende pastabereiding.
9
Doe de gebakken uiringen en de shiitakes bij de bouillon.
1 stengel Citroengras, 4 limoenblaadjes
10
Kneus de stengel citroengras zo hard als je kan en doe de smaakmaker samen met de limoenblaadjes in de pot.
0,1 l sojasaus, Vissaus
11
Giet er een flinke scheut sojasaus en vissaus bij. Laat de soep even trekken.
200 g noedels
12
Breng water aan de kook en kook de noedels gaar. Kijk op de verpakking om de gaartijd te kennen.
2 lente-uien
13
Snijd de lente-uien in fijne ringen. Snijd de andere helft van de rode chilipeper in ultrafijne reepjes (julienne).
14
Giet de noedels af en verdeel ze over de diepe borden. Schep er een pollepel van de oosterse uiensoep over.
koriander
15