Instructies

4 personen
200 g Zelfrijzende bloem, 200 g boter, 4 eieren, 200 g kristalsuiker
1

Verwarm de oven voor tot 175 °C. Bak de vier-vierdencake 60 minuten in de voorverwarmde oven en laat afkoelen.

250 g diepvriesaardbeien, 3 el kristalsuiker
2

Doe de diepvries aardbeien in een steelpan en voeg er een scheut water en de suiker aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat 5 minuten doorkoken.

3

Bedek de bodem van een bolle kom met een dun laagje olijfolie, gevolgd door een laagje vershoudfolie.

4

Snijd de cake in dunne plakken en bedek de volledige kom met plakjes cake. Duw de cake mooi aan zodat het de vorm van de kom kan aannemen.

5

Bewaar een deel van de cake om de omelette Sibérienne af te werken.

6

Giet de platgekookte aardbeien in een maatbeker en mix met een staafmixer tot een gladde coulis. Laat vervolgens afkoelen in de koelkast.

250 g verse aardbeien
7

Spoel de verse aardbeien onder koud water, verwijder de kroontjes en snij ¾ van de aardbeien in stukjes.

150 blauwe bessen
8

Schep het vanille-ijs in een kom en roer het even door. Meng er de gesneden aardbeien en de blauwe bessen onder. Meng er vervolgens enkele lepels koude aardbeien coulis onder.

1 l vanille-ijs
9

Schep het ijs met het fruit in de kom met de cake en dek de kom volledig af met de rest van de cake.

10

Steek de omelette Sibérienne minstens 3 uur in de diepvries, tot het geheel volledig is bevroren.

2 eiwitten
11

Doe de eiwitten in de kom van de keukenmachine en klop ze stijf.

40 g kristalsuiker
12

Voeg er de suiker aan toe en laat de machine nog even stevig draaien, tot je een stevige meringue hebt.

13

Haal de omelette Sibérienne uit de vorm en verwijder de folie. Leg de omelette op een groot bord en lepel er de meringue over.

14

Laat het eiwit lichtjes karameliseren met een gasbrandertje.

15

Snijd de omelette in stukken en serveer een stukje met wat extra aardbei, blauwe bes en coulis.