Instructies

4 personen

De omelet

200 g eekhoorntjesbrood, 1 peterseliewortel, 1 bakje Waterkers, 0,5 bosjes peterselie, 2 sneetjes bruine broden, 1 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 klontje boter, 1 scheutje olijfolie, zout, peper
1

Maak het eekhoorntjesbrood schoon met een scherp mesje of een borsteltje. Zorg dat al het zand verwijderd is.

2

Schil de peterseliewortel en snijd hem in heel dunne plakjes.

3

Pel de sjalot en snipper hem fijn. Pel de knoflook, hak hem fijn en kneus met een mes.

4

Zet de ovengrill op. Laat een pan voorverwarmen op het vuur.

5

Besprenkel het brood met olijfolie en toast het onder de ovengrill. Draai het halverwege om.

6

Doe een klontje boter in de pan. Bak het eekhoorntjesbrood. Voeg er de peterseliewortel aan toe. Laat even samen stoven.

7

Voeg er de sjalot en de knoflook aan toe. Kruid met peper en zout en laat de sjalot een tijdje mee stoven. Roer regelmatig om of schud met de pan.

TIPVoeg de sjalot pas toe als de paddenstoelen wat gebakken zijn. Zo vermijd je dat de sjalotten verbranden en bitter gaan smaken.
8

Snipper de peterselie en doe hem bij de paddenstoelen. Roer om en laat kort meebakken. Zo houd de peterselie zijn kleur. Verdeel alles gelijkmatig over de pan.

4 eieren
9

Klop de eieren los in een kom en kruid ze met peper en zout. Giet ze over de paddenstoelen en laat even bakken op een heel laag vuur.

10

Zet de pan met eieren onder de ovengrill.

11

Spoel de waterkers en laat hem uitlekken in een vergiet.

12

Haal de pan met eieren uit de oven. Verdeel er de waterkers over en werk af met een likje olijfolie. Geef er de toast bij.