Snijd de ajuinen in halve maantjes en stoof ze aan in de hete vetstof.
1 bosje asperges
3
Schil de asperges en snijd ze in kleinere stukken.
4
Bak de asperges mee in de pan met de uien.
1 snuifje nootmuskaat, peper, zout, tijm
5
Kruid de groenten met nootmuskaat, peper, zout en tijm. Stoof de groenten verder aan tot ze gaar zijn. Haal ze daarna van het vuur.
8 eieren, 1 scheutje melk, peper, zout
6
Breek de eieren in een kom. Kluts ze met een scheutje melk en breng op smaak met peper en zout.
7
Doe de gestoofde groenten in de taartvorm.
2 sneetjes gekookte ham
8
Verwijder het zwoerd van de ham en snijd de ham in lange reepjes. De ham kan ook op voorhand mee gebakken worden met de groenten. Voeg de ham toe aan de taartvorm en meng onder de gestoofde groenten.
9
Giet het eimengsel in de taartvorm. Laat het eimengsel mooi doorsijpelen.
gemalen kaas
10
Strooi er wat gemalen kaas over.
11
Schuif de pan met de omelet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 minuten, tot het ei helemaal gestold is.
De salade
100 g veldsla, 1 bosje radijs
12
Spoel de veldsla en de radijsjes onder koud water en laat ze even uitlekken.
handvol kervel
13
Leg de kervel in een kom met de veldsla. Snijd de radijsjes doormidden en voeg toe aan de salade.