Instructies

4 personen

De omelet

1 klont boter
1

Laat een klont boter smelten in een pan.

2 ajuinen
2

Snijd de ajuinen in halve maantjes en stoof ze aan in de hete vetstof.

1 bosje asperges
3

Schil de asperges en snijd ze in kleinere stukken.

4

Bak de asperges mee in de pan met de uien.

1 snuifje nootmuskaat, peper, zout, tijm
5

Kruid de groenten met nootmuskaat, peper, zout en tijm. Stoof de groenten verder aan tot ze gaar zijn. Haal ze daarna van het vuur.

8 eieren, 1 scheutje melk, peper, zout
6

Breek de eieren in een kom. Kluts ze met een scheutje melk en breng op smaak met peper en zout.

7

Doe de gestoofde groenten in de taartvorm.

2 sneetjes gekookte ham
8

Verwijder het zwoerd van de ham en snijd de ham in lange reepjes. De ham kan ook op voorhand mee gebakken worden met de groenten. Voeg de ham toe aan de taartvorm en meng onder de gestoofde groenten.

9

Giet het eimengsel in de taartvorm. Laat het eimengsel mooi doorsijpelen.

gemalen kaas
10

Strooi er wat gemalen kaas over.

11

Schuif de pan met de omelet in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 15 minuten, tot het ei helemaal gestold is.

De salade

100 g veldsla, 1 bosje radijs
12

Spoel de veldsla en de radijsjes onder koud water en laat ze even uitlekken.

handvol kervel
13

Leg de kervel in een kom met de veldsla. Snijd de radijsjes doormidden en voeg toe aan de salade.

1 scheutje olijfolie, 1 scheutje Rode wijnazijn, 1 scheutje notenolie, peper, zout
14

Breng de salade op smaak met wat olijfolie, een scheutje rode wijnazijn, een scheutje notenolie, peper en zout.

15

Haal de omelet uit de oven en laat even afkoelen om makkelijker te kunnen ontvormen.

16

Serveer de salade bij de omelet.