Instructies

4 personen
2 sneetjes wit brood, 1 ei, 0,1 l melk
1

Snijd de korsten van het wit brood, snijd het brood in blokjes en doe de blokjes in een kom. Giet de melk erbij, breek het eitje erbij en laat het brood even weken.

1 scheutje zonnebloemolie, 1.000 g frietaardappelen
2

Laat een scheut zonnebloemolie heet worden in een diepe pan. Spoel de aardappelen, schil ze en snijd ze in wedges (repen). Doe de aardappelen voorzichtig in de hete olie, draai het vuur wat lager en laat ze 15 minuutjes bakken.

1 ajuin, 600 g gemengd gehakt
3

Prak het geweekte brood met een vork. Rasp een ui bij het geweekte en geprakte brood. Voeg het gehakt eraan toe, kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.

1 klontje boter, 1 scheutje arachideolie
4

Gooi het gehakt een aantal keren op een plank om het geheel wat luchtiger en sappiger te maken. Laat een pan of pot (waar een deksel op kan) met wat olie en een klontje boter heet worden. Maak je handen nat met wat water of olie en vorm ovaalvormige balletjes van het gehakt en bak ze mooi in de pan.

1 ajuin
5

Snijd een andere ui in reepjes, houd een beetje apart voor in de salade en voeg de rest toe aan de aardappelen.

laurier, 1 scheutje Water
6

Draai ondertussen de gehaktballetjes eens om in de pot. Voeg bij de balletjes enkele blaadjes laurier en een scheut water toe, zet een deksel op de pot en laat de balletjes nog 10 minuten garen.

1 komkommer, 1 rode puntpaprika, 2 tomaten, 1 scheutje azijn
7

Snijd nu de paprika, komkommer en de tomaatjes voor de salade. Dit mag in reepjes, de tomaten in blokjes. Doe de gesneden groenten in een kom samen met de rest van de reepjes ui, doe er een scheut azijn over en kruid met peper en zout. Meng alles goed onder elkaar.

2 teentjes Look
8

Pel en plet de look en voeg hem toe aan de aardappelen en kruid ze nog wat bij met peper en zout.

9

Schep een gehaktballetje op een bord, schep er gebakken aardappelen en wat salade bij.