Instructies

4 personen
300 g sobanoedels
1

Kook de sobanoedels gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet de noedels af in een vergiet en koel ze onder koud stromend water.

2

Vul een kom met ijsblokjes en koud water.

0,25 Daikon, 1 komkommer
3

Schil de daikon en snijd hem in fijne repen (julienne). Snijd ook de komkommer in julienne. Leg de reepjes daikon en komkommer in het ijswater.

0,5 Chinese kolen
4

Snipper de Chinese kool fijn.

0,5 gele courgettes
5

Snijd de gele courgette in fijne reepjes (julienne). Doe de reepjes kool en courgette in een tweede kom.

5 lente-uien
6

Snijd de lente-uien in fijne ringen. Doe ze bij de kool en de courgette.

0,5 rode chilipepers
7

Snijd de rode chilipeper overlangs in twee. Verwijder de zaadjes en snijd de chilipeper in julienne. Doe de reepjes in de kom.

De dressing

1 el Sesampasta, 1 el gember, 1 el rijstazijn, 2 el zoete chilisaus, 1 el sesamolie, 2 el arachideolie
8

Doe de sesampasta, de gepekelde gember, de rijstazijn, de sweet chilisaus, de sesamolie en de arachideolie in een maatbeker.

0,5 teentjes Look
9

Kneus en pel de knoflook. Voeg het teentje toe.

10

Mix met de staafmixer tot een dressing.

Afwerken en serveren

11

Haal de daikon en de komkommer uit het ijswater en doe ze bij de rest van de groenten. Meng er de gegaarde noedels onder.

12

Schep er de dressing over en meng opnieuw.

2 eendenborsten
13

Snijd het vet van de eendenborst. Snijd het vlees in heel fijne plakjes met een groot, scherp mes en vervolgens in fijne reepjes.

14

Doe de reepjes gerookte eend bij de salade.

koriander, handvol sesamzaadjes
15

Werk de noedelsalade met enkele plukjes koriander. Strooi er nog wat sesamzaadjes over en serveer.