Instructies
4 personen
4 stengels lente-uien, 1 pakje Sugar snaps
1
Snijd de lente-ui in grote stukken. Kook de sugar snaps en de lente-ui kort in gezouten water, schep ze eruit en laat afkoelen in ijswater.
1 komkommer
2
Snijd de komkommer zonder de zaadlijsten in staafjes. Doe ze in een kom.
200 g sobanoedels
3
Kook de noedels gaar in het gezouten water.
4
Schep de afgekoelde sugar snaps en de lente-ui uit het ijswater op een handdoek, dep ze droog en doe ze bij de komkommer.
1 teentje Look, 40 g gember
5
Rasp de look en de gember bij de groenten.
6
Schep de gare noedels in het ijswater.
1 limoensap
7
Pers het limoensap bij de groenten.
1 el chilipeper
8
Snipper de chilipeper fijn en voeg hem toe.
2 el bruine suiker, 3 el Vissaus, 1 el sojasaus
9
Doe de bruine suiker, de vissaus, de sojasaus en een snuif zout bij de groenten en meng alles.
10
Laat de noedels uitlekken.
400 g Zeekat
11
Dep de zeekat droog en snijd het visvlees in repen.
2 el zoete chilisaus, 2 el Ketjap Manis
12
Bak de reepjes in hete olie en voeg er de ketjap manis en de sweet chilisaus aan toe. Laat even bakken tot de zeekat gekleurd is.
koriander, Bicky-uitjes, Munt
13