Snijd de groenten fijn: prei, selder en spitskool. De aardappelen mogen in blokjes gesneden worden. Stoof alles mee aan met de uien en de look.
1 tl korianderzaad, 1 tl gemalen venkelzaad, 2 l visfumet
3
Kruid de groenten met korianderzaad en venkelzaad en bevochtig met de visfumet (of water met bouillonblokjes). Breng de nage op een zacht vuurtje aan de kook.
tijm, 3 blaadjes laurier, 1 Steranijs
4
Voeg de tijm, de laurier, de steranijs en een flinke snuif zout toe en laat de soep even koken.
1 potje Zure room
5
Voeg de zure room toe aan de soep en roer alles goed onder elkaar.
300 g snoekbaars, 125 g rivierkreeftjes
6
Snijd de vis in reepjes en laat ze even garen in de hete soep en voeg de rivierkreeftjes eraan toe.
0,5 citroenen
7
Pers het sap van een halve citroen erbij en kruid de soep met wat peper.