Instructies
4 personen
2 ajuinen, 2 teentjes Look
1
Snijd de uien in blokjes. Laat een scheut olijfolie heet worden in een pot en stoof de ui aan in de olie. Voeg er ook de teentjes look aan toe.
0,5 spitskool, 4 stengels selder, 1 stengel prei, 400 g Vastkokende aardappelen
2
Snijd de groenten fijn: prei, selder en spitskool. De aardappelen mogen in blokjes gesneden worden. Stoof alles mee aan met de uien en de look.
1 tl korianderzaad, 1 tl gemalen venkelzaad, 2 l visfumet
3
Kruid de groenten met korianderzaad en venkelzaad en bevochtig met de visfumet (of water met bouillonblokjes). Breng de nage op een zacht vuurtje aan de kook.
tijm, 3 blaadjes laurier, 1 Steranijs
4
Voeg de tijm, de laurier, de steranijs en een flinke snuif zout toe en laat de soep even koken.
1 potje Zure room
5
Voeg de zure room toe aan de soep en roer alles goed onder elkaar.
300 g snoekbaars, 125 g rivierkreeftjes
6
Snijd de vis in reepjes en laat ze even garen in de hete soep en voeg de rivierkreeftjes eraan toe.
0,5 citroenen
7