Instructies

4 personen

De muffins (ongeveer 12)

350 g patisseriebloem, 120 g bruine suiker, 120 g boter, 2 dl melk, 1 el bakpoeder, 200 g rozijnen, 1 scheutje bruine rum, Water, 1 snuifje kaneelpoeder, 1 bloemsuiker, 1 snuifje zout, 2 eieren
1

Meng lauw water en een scheut bruine rum en laat er de rozijnen in wellen. Of week ze enkel in lauw water, als je de alcohol wenst weg te laten.

2

Haal de boter uit de koelkast en laat ze zacht worden.

3

Gebruik de keukenmachine met het K-hulpstuk voor deeg en beslag.

4

Weeg de bloem, de bruine suiker en het bakpoeder. Verzamel ze in de mengkom van de keukenmachine.

5

Voeg een snuifje zout toe en la at de machine draaien op een lage snelheid.

6

Breek de eieren in de kom en schenk de melk er in een straaltje bij. Voeg ook de malse boter in delen toe, gevolgd door een snuif kaneelpoeder. (Gebruik een hoeveelheid kaneel naar persoonlijke smaak.)

7

Laat de gewelde rozijnen uitlekken en strooi ze in het muffinbeslag. Laat de machine nog kort verderdraaien.

8

Verwarm de oven voor tot 210°C.

9

Meng het beslag nog eens met de pannelikker, en strijk langs de bodem van de pot.

10

Vul de (plastic) spuitzak met het beslag.

11

Neem de bakplaat voor kleine cakes erbij. Plaats in elk vormpje één (of twee) papieren cups.

12

Snij de top van de spuitzak. (Let erop dat de opening groot genoeg is om de rozijnen door te laten.)

13

Vul elk vormpje voor ¾ met beslag.

14

Strooi bovenop elke muffin een bescheiden snuifje kaneelpoeder. (naar smaak)

15

Bak de muffins goudbruin in de oven van 210°C, gedurende 20 minuten.

TIPControleer het resultaat, want de baktijd kan afhankelijk zijn van het type oven. Prik in een muffin met een metalen pen of een satéstokje. Als er geen beslag aan de prikker blijft kleven, zijn de cakes gaar.

16

Haal de muffins uit de vormpjes en laat ze afkoelen.

17

Bepoeder ze eventueel met een dun laagje bloemsuiker.

De chocolademelk

1 l melk, 300 g donkere chocolade, 1 tl chilivlok
18

Doe de melk in een pan en verwarm ze op een matig vuur.

19

Breek de donkere chocolade in stukjes en strooi ze in de warme melk. Roer tot de chocolade weggesmolten is.

20

Voeg een klein snuifje vlokken van chilipeper toe en roer. Overdrijf niet!

21

Hou de chocolademelk warm en laat de chilipeper smaak afgeven. De melk hoeft niet te koken.

22

Schenk de melk door een zeef en serveer ze warm.