Instructies

4 personen

Mousse van schapenyoghurt

2 blaadjes gelatine
1

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

1 scheutje Room
2

Warm een scheutje room op in een steelpannetje en los de gelatineblaadjes erin op.

1 el Meli Honing, 150 g schapenyoghurt
3

Roer de yoghurt met de honing los in een kom en meng de room eronder.

Ad door Meli
Meli Honing (thumbnail)Meli Honing
100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
100 g eiwitten, 30 g kristalsuiker
4

Klop het eiwit stijf met de suiker. Spatel de meringue onder de yoghurt.

125 g Room
5

Klop de rest van de room half op en spatel hem onder de yoghurt.

6

Schep de yoghurt in glazen en laat hem opstijven.

Gepofte havermout

120 g havermout, 50 g kristalsuiker, 1 eiwit
7

Doe de havermout in een kom en voeg er de suiker aan toe. Klop een eiwit los en meng dat onder de havermout.

1 snuifje kaneel, 1 snuifje grof zout
8

Voeg er een snuif kaneel en een snuifje grof zout aan toe en meng alles goed onder elkaar.

9

Schep de havermout op een ovenplaatje en bak hem in 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Haal de havermout uit de oven en laat hem afkoelen.

200 g blauwe bessen
10

Haal de glazen met mousse uit de koelkast en werk ze af met wat blauwe bessen en wat krokante haver.