Warm een scheutje room op in een steelpannetje en los de gelatineblaadjes erin op.
1 el honing, 150 g schapenyoghurt
3
Roer de yoghurt met de honing los in een kom en meng de room eronder.
100 g eiwitten, 30 g kristalsuiker
4
Klop het eiwit stijf met de suiker. Spatel de meringue onder de yoghurt.
125 g Room
5
Klop de rest van de room half op en spatel hem onder de yoghurt.
6
Schep de yoghurt in glazen en laat hem opstijven.
Gepofte havermout
120 g havermout, 50 g kristalsuiker, 1 eiwit
7
Doe de havermout in een kom en voeg er de suiker aan toe. Klop een eiwit los en meng dat onder de havermout.
1 snuifje kaneel, 1 snuifje grof zout
8
Voeg er een snuif kaneel en een snuifje grof zout aan toe en meng alles goed onder elkaar.
9
Schep de havermout op een ovenplaatje en bak hem in 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Haal de havermout uit de oven en laat hem afkoelen.
200 g blauwe bessen
10
Haal de glazen met mousse uit de koelkast en werk ze af met wat blauwe bessen en wat krokante haver.