Instructies
4 personen
Mousse van geitenkaas
2 gelatineblaadjes (3,5 g/stuk)
1
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
150 g geitenkaas, 150 g geitenyoghurt, 1 tl mierikswortel pasta, citroensap
2
Roer de verse geitenkaas met de geitenyoghurt los met een garde in een kom. Breng het geheel op smaak met wat zout, wat mierikswortelpasta en enkele druppels citroensap.
0,2 l Room
3
Warm een beetje room op in een steelpannetje en los de gelatine erin op. Giet de room met de gelatine bij het geitenkaasmengsel en roer het geheel goed onder elkaar.
1 eiwit
4
Klop de room half op en spatel hem onder het mengsel. Klop het eiwit stijf en spatel het onder de geitenkaas. Stort het beslag in een kom en laat het minstens twee uur opstijven in de koelkast.
Salade met vinaigrette
1 citroen
5
Pers het sap van de citroen in een maatbeker.
tijm, 1 el honing, 2 el Water, 1 tl mosterd, 4 el slaolie, 2 el olijfolie
6
Voeg er de blaadjes van de tijm, de honing, het water, een snuifje zout, een koffielepel mosterd, de sla olie en de olijfolie aan toe en mix het geheel tot een licht gebonden vinaigrette.
100 g peperkoek
7
Zet een pan op het vuur en laat er een klontje boter in smelten. Snijd de peperkoek in blokjes en bak de blokjes in de boter tot ze lichtjes beginnen te kleuren. Laat de blokjes peperkoek afkoelen op wat keukenpapier, zo worden ze krokant.
2 peren, 1 bakje tuinkers
8
Snijd de peer in plakjes en vervolgens in dunne reepjes. Meng de reepjes peer met de steeltjes tuinkers in een kom met enkele lepels vinaigrette.
Afwerking
9
Vul een maatbeker met heet water en zet er een lepel in.
10