Instructies
4 personen
4.000 g mosselen
1
Spoel de mosselen in veel koud water en laat ze uitlekken.
1 scheutje olijfolie, 1 Sjalotten
2
Laat een scheutje olie heet worden in een pot. Snipper een sjalotje fijn en stoof ze aan in de olie.
250 g basmatirijst
3
Spoel de rijst kort onder koud water en giet hem bij de sjalot, samen met een dubbele hoeveelheid water en een flinke snuif zout.
2 ajuinen, 2 teentjes Look, 30 g gember, 4 stengels selder
4
Snijd de uien in reepjes en de look fijn. Laat een goede scheut olie heet worden in een wok en stoof er de uien en de look in aan. Voeg wat fijngesneden chilipeper en selder toe en rasp de gember erbij.
1 el Tomatenpuree, 1 snuifje tandoorikruiden, 1 snuifje garam masala, 1 snuifje kurkuma
5
Voeg er nadien de tomatenpuree aan toe, gevolgd door de garam massala, de kurkuma en de tandoorikruiden. Laat het geheel even bakken.
0,2 l witte wijn, 1 blik Tomatenblokjes, 4 el tandoori-pasta, 4 el Griekse yoghurt, 0,4 l kokosmelk
6
Voeg de witte wijn, de tomatenblokjes, de yoghurt, de kokosmelk en de tandooripasta toe aan de wok.
7
Breng het geheel aan de kook en schep de mosselen erbij en kruid bij met wat peper. Zet een deksel op de wok en laat de mosselen opengaan.
lente-uien, 0,5 bosjes koriander
8