Instructies

4 personen

De mosselen

4.000 g mosselen
1

Spoel de mosselen een paar keer in koud water.

boter
2

Smelt een klont boter in een grote kookpot.

3 ajuinen, 4 stengel selder
3

Pel de uien en snijd ze in stukken. Maak de selder schoon en snijd de stengels in stukken.

4

Stoof de uien in de boter en doe er de selder bij.

tijm, peper, 4 blaadjes laurier
5

Doe de mosselen bij de groenten en kruid met peper, tijm en laurier.

0,2 l witte wijn
6

Giet de witte wijn bij de mosselen en zet een deksel op de pot. Laat de mosselen garen en schud af en toe op. De mosselen zijn klaar als ze open zijn.

1 bosje krulpeterselie, 2 citroenen
7

Snipper de peterselie voor de gremolata. Rasp de schil van de citroenen.

2 teentjes Look, 3 lente-uien
8

Meng de peterselie met de citroenzeste. Pel de knoflook en rasp de tenen bij het peterseliemengsel. Snipper de lente-uien fijn en roer ze ook door de gremolata.

9

Strooi de gremolata over de gare mosselen en schep alles door elkaar.

Het mosselsausje

4 el mayonaise, 2 el mosterd
10

Meng de mayonaise met de mosterd.

1 scheutje natuurazijn
11

Breng op smaak met natuurazijn en peper.

TIPJe kunt er eventueel wat currypoeder aan toevoegen om het pittiger te maken.

De kruidenbroodjes

12

Zet de ovengrill aan.

0,5 stokbroden
13

Snijd het stokbrood in de lengte open. Breek het in stukken.

olijfolie, Provençaalse kruiden
14

Leg het brood op een ovenplaat en besprenkel het met olijfolie. Strooi er wat Provençaalse kruiden over en rooster de broodjes goudbruin in de voorverwarmde oven.