Instructies
4 personen
De gezouten karamel
100 g donkere chocolade, 110 g boter
1
Laat de chocolade met de boter smelten in een pan.
2 eieren, 2 eierdooiers, 100 g suiker
2
Meng de eieren met de dooiers en de suiker met een garde.
50 g bloem, 1 tl bakpoeder
3
Zeef de bloem en het bakpoeder erbij.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
1 snuifje zout
4
Meng er een snuif zout en de gesmolten chocolade met boter onder.
5
Schep het beslag in een spuitzak en laat opstijven in de koelkast.
De crème anglaise
75 g suiker, 1 scheutje Water
6
Breng de suiker met het water aan de kook en laat het water verdampen tot de karamel begint te kleuren.
50 g Room, 35 g boter, 1 tl grof zout
7
Blus met de room en roer er de boter en het grof zout door.
8
Giet de karamel in een kommetje en laat opstijven in de diepvries.
Afbakken en afwerken
0,5 l melk, 1 vanillestokje
9
Verwarm de melk met de zaadjes en de peul van de vanillestok.
4 eierdooiers, 150 g suiker
10
Klop de dooiers met de suiker tot ruban.
11
Giet de hete melk op de ruban en roer.
12
Schenk alles in een pan en laat de crème anglaise al roerend indikken op het vuur.
13
Laat de saus afkoelen.
14
Laat de oven voorverwarmen tot 210 °C.
1 klontje boter (gesmolten, om de ringen in te vetten)
15
Zet een bakplaat met ringen klaar. Vet de ringen in met gesmolten boter en bestuif ze met bloem.
16
Vul een derde van een ring met het moelleuxbeslag en duw er een blokje gezouten karamel in.
17
Vul het laatste deel van de ring met nog wat extra van het beslag.
18
Bak de moelleux 12 tot 14 minuten in de oven.
bloemsuiker (om af te werken.)
19