Instructies

4 personen
1

Verwarm de barbecue.

400 g rijst
2

Kook de wilde rijst in een kookpot met 2,5 keer de hoeveelheid water.

TIPWilde rijst moet langer koken dan gewone rijst. Daarom heb je meer water nodig dan voor gewone rijst.
4 teentjes Look, 0,5 bosjes peterselie, 1 citroen, olijfolie, grof zout, cayennepeper
3

Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen en plet ze tot pulp. Snipper de peterselie. Pers de citroen. Meng de knoflookpulp met een flinke scheut olijfolie, een koffielepel grof zout, een snuif cayennepeper, het citroensap en de peterselie.

4 sardines, 8 gamba's
4

Maak de sardines en de gamba’s schoon. Bij de sardines moeten de ingewanden verwijderd zijn. Dan spoel je ze in koud water en wrijf je de schubben weg met je handen.

5

Marineer de sardines en de ongepelde gamba’s in het kruidenmengsel.

0,5 rode uien, 1 paprika, 1 avocado, 1 blik rode bonen
6

Pel en snipper de rode ui. Schil de paprika’s en verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel de avocado en snijd het vruchtvlees ook in blokjes. Doe de bonen in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

1 blikje maïs
7

Meng de ui met de paprika, de avocado, de maïs en de rode bonen.

Munt, koriander, komijn, Rode wijnazijn
8

Snipper de munt en de koriander. Doe ze bij de groenten. Kruid met komijn, cayennepeper en grof zout. Doe er een likje olijfolie en een scheut rode wijnazijn bij. Schep alles goed door elkaar.

9

Spoel de rijst onder koud water. Laat uitlekken en schep door de groenten.

peper, zout
10

Kruid de sardines en de gamba’s met peper en zout. Stop de sardines tussen een barbecueklem. Grill de sardines en de gamba’s op de barbecue.

400 g zalmfilets
11

Kruid de zalm met peper en zout. Wrijf ze wat in met een beetje olijfolie. Snijd de filet in kleinere moten en grill ze op de barbecue.

12

Serveer de gegrilde sardines, gamba’s en zalm met de rijstsalade.