Instructies

4 personen
250 g ricotta
1

Laat de ricotta uitlekken door een zeefje en leg er wat gewicht op. Bewaar zo in de koelkast.

300 g diepvriesframbozen, 2 el kristalsuiker
2

Doe de diepgevroren frambozen in een steelpannetje en voeg er de kristalsuiker aan toe. Zet op een zacht vuur en vergeet niet af en toe te roeren.

TIPDoe er een scheutje water bij om te vermijden dat de coulis zou aanbranden.
arachideolie, Wontonvellen
3

Verwarm de wok op het vuur en giet er een scheutje arachideolie in. Bak de wontonvelletjes in de verhitte olie tot ze goudbruin zijn. Laat ze even uitlekken.

4

Giet de frambozen in een blender en mix ze fijn.

ijsblokjes
5

Neem een grote kom en giet er ijsblokjes in. Voeg er ook wat water aan toe, zodat je ijswater bekomt. Plaats er een andere kom in.

6

Duw de coulis met een lepel door een zeef in de kom zodat de pitjes achterblijven.

1 limoen, 2 el platte kaas
7

Haal de uitgelekte ricotta uit de koelkast en roer tot een smeuïge massa. Voeg er de platte kaas en de limoenzeste aan toe.

100 g bloemsuiker
8

Doe de bloemsuiker in een meelzeef en bestrooi de gebakken wontons met een dun laagje. Zeef de rest van de bloemsuiker bij de ricotta.

9

Snij de vanillestok overlangs en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Doe de zaadjes bij de ricotta.

10

Werk het kaasmengsel af met het sap van een halve limoen.

1 limoen
11

Neem een bord en smeer een klein toefje van het kaasmengsel op het bord. Leg er een wontonvel op en doe er een lepeltje van het kaasmengsel op. Schik er enkele verse frambozen op en giet er een lepeltje frambozencoulis over. Je kan er ook eventueel wat limoenzeste over strooien.

12

Bouw het torentje verder op. Smakelijk!