Instructies
4 personen
200 g Chocolade, 2 gelatineblaadjes (3,5 g/stuk)
1
Breek de chocolade in stukken en laat hem smelten au bain-marie. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.
6 eieren, 100 g witte suiker
2
Splits de eieren en doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine. Houd 3 eiwitten apart voor nadien en vries de rest in voor een andere keer. Laat de machine draaien tot je een bleke ruban hebt.
0,3 l Room, 2 el sinaasappelmarmelade, 1 sinaasappel
3
Doe de helft van de room in een steelpannetje en voeg de marmelade en de zestes van een sinaasappel eraan toe. Verwarm de room en los de marmelade erin op.
4
Meng de gesmolten chocolade onder de ruban.
5
Los de geweekte gelatineblaadjes op in de warme room en meng alles onder de chocolade en de ruban.
6
Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het beslag. Doe hetzelfde met de andere helft van de room: klop de room half op en spatel hem onder het beslag. Meng alles goed, zodat de chocolademousse goed luchtig wordt.
7
Stort het beslag in een kom, dek af met vershoudfolie en laat de mousse minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
1 scheutje Water, 100 g mokatines
8
Kneus de mokatines in de vijzel en doe ze met een scheutje water in een steelpannetje. Laat ze smelten tot een mooie karamel.
200 g peperkoek
9
Snijd flinterdunne plakjes van de peperkoek, leg ze op een ovenplaatje en leg er een ander ovenplaatje bovenop. Schuif ze voor 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175°. Laat de peperkoekplakjes nadien even afkoelen.
10