Instructies
4 personen
Banana split
2 bananen, 4 stuk donkere chocolade, 1 scheutje Room, 1 scheutje rum, 0,4 l melk, 8 bolletje vanille-ijs, 2 el vanillesuiker
1
Voeg de melk, het vanille-ijs en de vanillesuiker samen in de blender.
2
Snij de bananen in grove stukken.
3
Smelt de chocolade in een pannetje op een heel zacht vuur.
4
Voeg een scheutje room toe (en voor de liefhebbers een scheutje rum).
5
Mix de basismilkshake samen met de stukken banaan.
6
Schenk de milkshake in een glas en druppel de chocoladesaus erdoor.
Boterkaramel
200 g boterkaramellen, 1 scheutje Room, Bresilienne nootjes, 0,4 l melk, 8 bolletje vanille-ijs, 2 el vanillesuiker
7
Zet een pannetje op een zacht vuur. Smelt daarin de boterkaramellen samen met een scheutje room. Laat de karamelsaus wat afkoelen. (Ze moet wel vloeibaar blijven.)
8
Voeg de melk, het vanille-ijs en de vanillesuiker samen in de blender en giet er de karamelsaus bij.
9
Mix de milkshake en schenk in een glas.
10
Strooi er brésiliennenootjes over.
Spinazie-basilicum
80 g spinazie, 80 g basilicum, 1 tl bicarbonaat, 0,4 l melk, 8 bolletje vanille-ijs, 2 el vanillesuiker
11
Dit is een milkshake voor de avontuurlijke zielen.
12
Breng een pot water aan de kook.
13
Doe de basilicum en de blaadjes spinazie in het kokende water samen met het bicarbonaat. (Bicarbonaat fixeert de kleur, waardoor de basilicum en de spinazie heldergroen blijven.)
14
Giet de kortgekookte basilicum en spinazie af en knijp het groen met de hand uit, tot al het vocht eruit gelekt is.
15
Doe de melk, het vanille-ijs en de vanillesuiker samen in de blender en voeg de basilicum en spinazie toe.
16