Instructies

4 personen

De asperges

1 bosje witte asperges
1

Schil de asperges, snijd ze in grove stukken en breng ze aan de kook in een pot gezouten water.

2

Zet het vuur van de asperges af zodra het water kookt. Laat ze vervolgens rustig verder garen.

De krokante aardappel

1 frietaardappelen
3

Schil de aardappel en rasp hem fijn. Spoel vervolgens de geraspte aardappel in koud water en laat hem uitlekken in een zeef. Dep hem tenslotte goed droog in een handdoek.

arachideolie
4

Laat in een steelpan arachideolie opwarmen tot ongeveer 150°C. Je kan hier ook een friteuse voor gebruiken.

5

Doe de geraspte aardappel in de olie en roer in de olie. Zo kunnen de stukjes aardappel langzaamaan krokant worden.

6

Laat de stukjes krokante aardappel uitlekken op een bord met keukenpapier en strooi er wat zout over.

De Hollandaisesaus

3 eierdooiers, 2 dopje witte wijn, 1 dopje Water
7

Doe de dooiers in een steelpan en voeg er de witte wijn en het water aan toe. Klop alles luchtig met een garde.

8

Zet de steelpan op het vuur en blijf kloppen tot je een gebonden luchtige saus bekomt.

100 g boter
9

Haal de saus van het vuur. Snijd vervolgens de boter in blokjes en laat ze al roerend oplossen in de warme saus.

citroensap, 1 snuifje cayennepeper
10

Breng de Hollandaisesaus op smaak met enkele druppels citroensap, een snuif cayennepeper en een snuif zout.

11

Houd de saus warm op een laag vuur.

De zalm

12

Laat de oven voorverwarmen op de grillstand.

1 scheutje olijfolie
13

Wrijf de borden in met een likje olijfolie en strooi er wat peper en zout over.

600 g zalmfilets
14

Snijd de zalm in dunne plakjes en bedek er de borden mee.

15

Schuif de borden even onder de hete grill, tot de zalm voor de helft gegaard is.

16

Verdeel de asperges over de borden met zalm.

mini-waterkers
17

Doe er wat Hollandaisesaus over en werk af met de crumble van aardappel en enkele takjes mini-waterkers.