Instructies

4 personen
150 g basmatirijst
1

Spoel de rijst.

1 ui, 3 teentjes Look
2

Snipper de ui en de look fijn en stoof ze aan in olie.

3

Voeg de rijst toe en laat hem even meestoven.

4

Bevochtig de rijst met het dubbele aan water en voeg er een snuif zout aan toe. Kook de rijst gaar.

2 rode uien, 1 teentje Look
5

Snijd de rode ui in blokjes en stoof ze aan met wat look.

1 wortelen
6

Snijd de wortelen in blokjes en stoof ze mee aan.

rode chilipepers
7

Snijd een halve chilipeper fijn en voeg hem toe.

rode paprika's, gele paprika's, groene paprika's
8

Schil de paprika’s, snijd ze in stukken en voeg ze toe.

1 courgette
9

Snijd de courgette in blokjes en stoof ze mee aan.

1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Gemalen koriander
10

Breng de groenten op smaak met komijn, gerookt paprikapoeder en gemalen koriander.

1 blikje Witte bonen, 1 blikje rode bonen
11

Spoel de boontjes en voeg ze toe.

1 blik Tomatenblokjes, 1 el paprikapasta (zoete), 1 Groentebouillonblokje
12

Voeg de tomatenblokjes, de paprikapuree en de groentebouillon toe.

2 avocado's
13

Snijd de avocado’s in blokjes.

4 eieren
14

Bak de spiegeleieren en kruid ze met peper en zout.

nachochips (om af te werken), 100 g Cheddar (gemalen), koriander
15

Schep wat rijst in een kommetje en schep er een lepel groentestoof met bonen op. Strooi er wat gemalen cheddar over en leg er een spiegeleitje op. Werk af met blokjes avocado, wat verkruimelde nacho’s en blaadjes koriander.