Instructies
4 personen
150 g basmatirijst
1
Spoel de rijst.
1 ui, 3 teentjes Look
2
Snipper de ui en de look fijn en stoof ze aan in olie.
3
Voeg de rijst toe en laat hem even meestoven.
4
Bevochtig de rijst met het dubbele aan water en voeg er een snuif zout aan toe. Kook de rijst gaar.
2 rode uien, 1 teentje Look
5
Snijd de rode ui in blokjes en stoof ze aan met wat look.
1 wortelen
6
Snijd de wortelen in blokjes en stoof ze mee aan.
rode chilipepers
7
Snijd een halve chilipeper fijn en voeg hem toe.
rode paprika's, gele paprika's, groene paprika's
8
Schil de paprika’s, snijd ze in stukken en voeg ze toe.
1 courgette
9
Snijd de courgette in blokjes en stoof ze mee aan.
1 snuifje komijn, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Gemalen koriander
10
Breng de groenten op smaak met komijn, gerookt paprikapoeder en gemalen koriander.
1 blikje Witte bonen, 1 blikje rode bonen
11
Spoel de boontjes en voeg ze toe.
1 blik Tomatenblokjes, 1 el paprikapasta (zoete), 1 Groentebouillonblokje
12
Voeg de tomatenblokjes, de paprikapuree en de groentebouillon toe.
2 avocado's
13
Snijd de avocado’s in blokjes.
4 eieren
14
Bak de spiegeleieren en kruid ze met peper en zout.
nachochips (om af te werken), 100 g Cheddar (gemalen), koriander
15