Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor op 175°C.

150 g boter, 1 dopje vanille-extract, 125 g bloemsuiker
2

Doe de malse boter in een mengkom met een dopje vanille-extract en de bloemsuiker. Meng onder elkaar.

1 snuifje zout, 1 ei, 280 g bloem
3

Meng er vervolgens een snuifje zout, het ei en de bloem lepel per lepel onder.

4

Rol het deeg op in vershoudfolie en laat minstens 30 minuten afkoelen in de koelkast.

5

Neem het deeg uit de koelkast en verwijder de folie. Snijd schijfjes van het deeg en steek er ronde vormpjes uit. Leg de cirkelvormige deegplakjes op een bakplaat. Bak de koekjes gedurende 20 minuten ongeveer in de oven.

4 blaadje gelatine
6

Laat de gelatineblaadjes weken in koud water.

200 g kristalsuiker, 50 g Glucosestroop
7

Warm de suiker en de glucosesiroop met een scheutje water in een steelpannetje op tot er kleine belletjes ontstaan (120°C ongeveer).

3 eiwitten
8

Doe de eiwitten in de mengkom van de keukenmachine en klop ze stijf.

9

Doe er het warme suikermengsel bij, gevolgd door de geweekte gelatineblaadjes. Blijf kloppen tot een mooi geheel. Doe het beslag vervolgens in een spuitzak en laat verder afkoelen.

10

Haal de koekjes uit de oven en laat ze afkoelen.

0,2 l Room
11

Kook de room op en laat vervolgens even afkoelen.

200 g Chocolade, 50 g boter
12

Leg de chocolade met de boter in een kom.

13

Spuit het opgesteven eiwit op de koekjes en laat verder opstijven in de diepvries gedurende 10 minuten ongeveer.

14

Meng de hete room onder de chocolade en de boter, en blijf roeren tot de chocolade gesmolten is.

15

Steek een tandenstoker in de melow cakes en dompel ze onder in de gesmolten ganache. Laat ze opnieuw opstijven alvorens te serveren.