Instructies

4 personen
1

Verwarm de oven voor tot 175°C.

2

Bedek de onderkant van de springvorm met een rond vel bakpapier. (Je kan de ronde vorm uitknippen, of kijk even naar Jeroens trucje in de video.)

125 g boter, 125 g rietsuiker, 1 ei, 200 g bloem, 1 snuifje grof zout
3

Weeg de boter, de rietsuiker en de bloem af. Doe ze samen met 1 ei en een snuif grof zout in de mengkom van de keukenrobot. Meng tot het deeg begint ‘te bollen’.

4

Rol het deeg uit op het werkblad tot ongeveer 1 cm dikte. Verdeel het over de bodem van de taartvorm en druk het stevig aan. Bak de taartbodem gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven van 175°C.

0,3 l Room, 100 g bloemsuiker
5

Klop de room samen met de bloemsuiker half op met een garde (tot yoghurtdikte).

Water, 4 blaadjes gelatine
6

Laat de gelatine weken in koud water.

500 g platte kaas, 0,05 l tequila, 100 g bloemsuiker
7

Schep de plattekaas in een mengkom. Rasp er de schil van de limoenen (zeste) over en voeg de tequila toe. Meng alles goed onder elkaar.

8

Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.

Room
9

Verwarm een scheutje room in een pannetje en los er de uitgeknepen blaadjes gelatine in op. Neem de pan meteen van het vuur. Laat de room niet koken.

10

Schenk de room met gelatine bij de opgeklopte room, voeg het plattekaasmengsel toe en spatel alles zorgvuldig tot een egaal mengsel.

11

Stort het mengsel in de springvorm en strijk het oppervlak plat.

12

Laat de taart geduldig opstijven in de koelkast. (reken minstens 2 uur)

13

Haal de opgesteven kaastaart uit de springvorm met behulp van een spatel die je opwarmt in heet water.

kokosrotsjes, Munt
14

Serveer een spies van de cheesecake met wat verkruimelde kokosrotsjes en een paar blaadjes munt.