Instructies

4 personen
1

Laat de oven met de grill voorverwarmen tot 200 °C.

2 uien, 2 teentjes Look
2

Snijd de uien en de look fijn en stoof ze aan in boter.

3 stengels prei
3

Snijd de prei in stukjes en stoof ze mee aan.

400 g beenham (blok)
4

Snijd de ham in blokjes en laat ze meestoven.

tijm
5

Voeg er een scheutje water aan toe, kruid met peper en zout, voeg er wat fijngesneden tijm aan toe en zet een deksel op de pot.

400 g macaroni
6

Kook de pasta gaar in gezouten water.

40 g boter, 40 g bloem
7

Laat de boter voor de saus smelten en voeg er de bloem aan toe.

0,6 l melk
8

Giet de melk er al roerend bij en breng de saus aan de kook.

150 g emmentaler (gemalen), nootmuskaat, 1 el mosterd, 1 citroen (Het sap van een halve)
9

Smelt de gemalen kaas in de saus en breng op smaak met peper, zout, nootmuskaat, mosterd en wat citroensap.

10

Meng de pasta en wat van het kookwater met de groenten, de ham en de kaassaus.

100 g emmentaler (gemalen ), 50 g paneermeel
11

Stort alles in een ovenschaal en strooi er wat extra gemalen kaas en paneermeel over.

12

Gratineer de macaroni nog 20 minuten in de oven.