Instructies

4 personen
200 g zwarte rijst
1

Spoel de zwarte rijst en doe de rijst met anderhalve keer zoveel water in een kookpot. Kook de zwarte rijst gaar.

4 tomaten
2

Breng een tweede kookpot met water aan de kook. Emondeer de tomaten. Schrik ze vervolgens in een kom met koud water om ze later makkelijker te kunnen schillen.

1 scheutje arachideolie
3

Zet een ruime pan op het vuur en verwarm er een scheutje arachideolie in.

2 Sjalotten, 1 teentje Look
4

Pel en snijd de sjalotten fijn en bak ze in de pan. Pel en plet de look. Laat ook de look meestoven in de pan.

30 g gember, 0,5 rode chilipepers
5

Schil het stukje verse gember en rasp het boven de pan. Snijd de rode chilipeper fijn en voeg ook toe.

1 flinke snuif komijn, 1 flinke snuif kurkuma
6

Breng het geheel op smaak met kurkuma en komijn. Laat alle ingrediënten zachtjes stoven en roer regelmatig in de pan.

7

Pel de tomaten, snijd ze in kwartjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees vervolgens in kleine blokjes en doe ze in de pan. Laat ze heel kort meebakken. Zet nadien het vuur zachter.

5 eieren, 1 een flinke scheut melk, peper, zout
8

Neem een mengkom en breek er de eieren in. Voeg er een scheut melk aan toe en klop ze los. Kruid met een snuif zout.

9

Giet de eieren in de pan met groenten en bak er een omelet van. Zet de pan vervolgens even onder de grill om de bovenkant goed te garen.

0,5 komkommers, 1 avocado
10

Snijd de komkommer in stukken. Schil de avocado en snijd ook fijn. Doe de komkommer en de avocado in een kom.

11

Spoel de gare rijst met koud water om hem af te koelen. Haal het omelet op tijd uit de oven.

zout, peper, 1 flinke snuif ras el hanout, 1 scheutje olijfolie, 0,5 citroenen
12

Doe de rijst vervolgens bij de komkommer en avocado. Breng het geheel op smaak met zout, peper, een flinke snuif raz-el-hanout, een scheutje olijfolie en citroensap. Meng alles onder elkaar.

13

Laat de grillpan heet worden.

2 kipfilets, peper, zout, 1 scheutje olijfolie
14

Snijd de kipfilets overlangs in dunne plakken met een scherp mes. Breng de kip op smaak met peper, zout en olijfolie.

15

Gril de plakken kip gaar op de hete grillpan.

1 rode puntpaprika
16

Snijd de puntpaprika in stukken en voeg toe aan de salade.

17

Snijd het omelet in reepjes en doe bij de salade. Snijd de gegrilde kip in dunne reepjes. Voor de vegetarische variant laat je de kip weg.

18

Serveer de maaltijdsalade in een kommetje, al dan niet met de kip. Werk het gerecht af met de enkele blaadjes koriander.